U trendu

Jeremić: Kompanija 'Meriot' negirala da planira investicije u Vranjsku Banju

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da američka kompanija „Meriot“ ne planira nikakvu investiciju u Vranjsku Banju, kako je ranije najavljeno od strane vlasti.

U saopštenju koje je prosledila ta stranka, navodi se da je kompanija „Meriot“ za Glas Amerike demantovala da planira ulaganja u Vranjsku Banju.

„Rekli su da su se sa ‘Milenijum timom’ dogovarali samo o prodaji svoje franšize. Aleksandar Vučić i Ana Brnabić pokušavaju da otimanje Vranjske Banje predstave kao stranu investiciju, a radi se samo o perionici novca koji je uzet od gradjana“, rekao je Jeremić.

On je istakao da se raduje sudjenju protiv kompanije „Milenijum tim“ koje je zakazano za 1. novembar, jer pomenuta kompanija „ne može da dokaže išta od onoga što tvrdi u svojoj tužbi“.

„Narodna stranka je donela odluku da koruptivna hobotnica Milenijum tima bude jedan od glavnih fokusa naše pažnje u narednom periodu. Do kraja ćemo osvetliti sve njihovne koruptivne radnje. Za to preduzimamo i medjunarodne korake, i očekujem povećano interesovanje medjunarodne javnosti, kao i istrage s tim u vezi“, izjavio je Jeremić.

Povodom izgradnje državnih stanova za pripadnike sistema bezbednosti koje izvodi „Milenijum tim“, Jeremić je istakao da Narodna stranka podržava takvu ideju, ali ne i „kradju prilikom izgradnje stanova za vojsku i policiju“.

„Isto tako, podržavamo revitalizaciju Vranjske Banje, ali ne i pranje novca preko ledja gradjana. Ne podržavamo ni sramoćenje Srbije nakon što se Meriot javno povuče iz ovog projekta, što je po meni prilično verovatno“, poručio je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić osvrnuo se na izjavu premijerke Ane Brnabić koja je rekla da je „patriotski čin Milenijum tima da kupi Vranjsku Banju za 1,8 miliona evra“.

„Zaboravila je da je vrednost Vranjske Banje procenjena na 6 miliona evra, ili da je toj patriotskoj firmi država kasnije dala 10 miliona evra bespovratno da rade ovde šta hoće. Zbog toga će ići u zatvor svi oni koji učestvuju u ovakvoj pljački uključujući Aleksandra Vučića koji je javno slagao da je Milenijum tim ovo platio 7-8 miliona evra“, rekao je Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.