U trendu

Jeremić: Narodna stranka će učestvovati u dijalogu o izbornim uslovima koji počinje sutra

Narodna stranka saopštila je da će učestvovati u dijalogu o izbornim uslovima koji počinje sutra uz posredovanje evroparlamentaraca.

„Naša očekivanja generalno su mala, jer toliko toga treba popraviti u Srbiji“, rekao je danas predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prema njegovim rečima, „ako eventualno nešto bude i dogovoreno, pitanje je na koji način će to moći da se isprati i eventualno sprovede u delo“.

„Narodna stranka još nije donela odluku da li će učestvovati na izborima koji će eventualno biti naredne godine“, rekao je Jeremić.

On je rekao i da je pažnja većine evropskih lidera usmerena na druga pitanja a ne na uspostvaljanje vladavine prava u Srbiji.

Kako je dodao, aktivnosti te stranke biće više posvećene pravljenju dokumentacije o „nepočinstvima“ ove vlasti za „dan posle“ da bi sprovela „sveobuhvatni, brutalni revanšizam po zakonu“.

On je rekao da je s približavanjem izborne godine vlast „ispalila hitac“ u Narodnu stranku ali će njeni predstavnici još odlučnije braniti prava gradjana.

To je, naveo je, usledilo ubrzo nakon što su njeni funkcioneri predsedniku države Aleksandru Vučiću u Predsedništvu „skinuli masku nepobedivosti koju pokušava da stavi na sebe“.

Kako je objasnio Jeremić, pravosudje je kao „izvršni organ Srpske napredne stranke“ osudilo predsednika novosadskog odbora Narodne stranke Boru Novakovića na šest meseci zatvora uslovno na dve godine, zbog incidenta u Vrbasu od pre tri godine kada je protestvovao što se članu Narodne stranke uklanjala bašta kafića.

Šef pravnog tima Narodne stranke advokat Vladimir Gajić je objasnio da je Novaković probao da speči da policija privede člana stranke, kada je došlo do guranja sa policijom, dodajući da se ubrzo potvrdilo da je odluka o uklanjanju bašte bila nezakonita.

Novaković je naglasio da vlast pokušava da ga zaplaši jer sve što uradi može da kvalifikuje kao krivično delo i odvede ga u zatvor, ali „neće ćutati već će još glasnije govoriti“.

„Andrej Vučić upravlja političkim procesima u Novom Sadu i Vojvodini, a Zvonko Veselinović kriminalnim. Oni sprovode teror i to mora da prestane“, naglasio je Novaković.

Govoreći o „urbanističkom divljanju“, on je rekao da je za „Novi Sad na vodi predvidjeno 2,5 miljardi evra i da se „iz aviona vidi šta vlast hoće“, a „gradjani su zgroženi onim što se dešava“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.