U trendu

Jeremić: Narodna stranka spremna za dijalog, početak zavisi od vlasti

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kazao je da početak medjustranačkog dijaloga o izbornim uslovima zavisi „isključivo od vlasti“, saopšteno je danas.

„Početak dijaloga ne zavisi od nas. Ja lično ne bih spekulisao sa tim kada bi oni mogli da počnu, a što se tiče Narodne stranke, mi smo za pregovore spremni već sutra“, izjavio je Jeremić za Nova.rs u Viševcu kod Rače posle održavanja Izborne skupštine Pokreta slobodna Srbija, a saopštila je Narodna stranka.

On je ocenio da bi u ovom trenutku, opozicija veću pažnju trebalo da posveti formatu pregovora, navodeći da pre svega misli na broj pregovarača.

Prema njegovim rečima, ostao je pri ranije iznetom stavu da zajedničke interese opozicije za pregovaračkim stolom treba da zastupa jedan ili dva čoveka.

„To je jedini način da dijalog donese neki napredak i neki boljitak. To ne mora da bude niko iz Narodne stranke, ali bi bilo dobro da se dogovorimo ko će predstaviti zajedničke stavove opozicije. Na taj način poslaćemo ozbiljan signal javnosti da smo mi u stanju da se dogovorimo – danas oko formata pregovora, a sutra oko zajedničkog nastupa na izborima“, naveo je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke izrazio je očekivanje da će taj predlog naići na odobravanje većeg broja predstavnika opozicije koja se, kako je rekao, „nalazi sa ove strane podele vlasti“, dodajući da su za Narodnu stranku svi koji su izašli na prošlogodišnje izbore, „sa one druge strane“.

„Naš apel svima sa ‘ove strane’ je da se urazumimo i da se dogovorimo oko jednog ili dva čoveka, koji bi sa našom podrškom i usmerenjima nastupali u dijalogu, jer o ovako značajnoj temi kao što su izborni uslovi, ne možete da pregovarate u plenumu sastavljenom od desetine ljudi“, zaključio je Jeremić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar