U trendu

Jeremić: Ne osećam potrebu da se izvinim predsedniku Srbije

 Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da ne oseća potrebu da se izvini predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer ga je nazvao „izdajnikom“ i ponovo ga pozvao da odgovori zašto je Srbija podržala izbor Albanije za nestalnu članicu Saveta bezbednosti UN u naredne dve godine.

Jeremić je televiziji Juronjuz Srbija (Euronews) rekao da se Vučić iznervirao prilikom dolaska čelnika Narodne stranke stranke u predsedništvo i zbog tog pitanja, te dodao da je predsedniku Srbije ranije postavio isto pitanje, prenela je danas Narodna stranka.

„Srbija je podržala Albaniju, iako znamo da će u naredne dve godine biti teških trenutaka u medjunarodnoj areni vezanih za Kosovo i Metohiju“, rekao je on.

Jeremić je naveo da je jedan od razloga za Vučićev „besan nastup“ prilikom dolaska čelnika Narodne stranke u predsedništvo“ i afera u kojoj je „na osnovu tajne odluke Vlade Srbije iz budžeta dato 75 miliona evra za gradnju gasovoda do Loznice, odnosno do Rio Tinta“.

Jeremić je rekao da on i čelnici te partije Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić nisu otišli u predsedništvo da se tuku, nego da pokažu Vučiću da ga se ne plaše.

On naveo i da su čelnici Narodne stranke poslali gradjanima Srbije, ozbiljnu poruku a to je, kako je ukazao, da ih se „ne treba plašiti“.

„Kada vam se neko agresivno unese u lice i počne da vredja i urla, onda ne možete da mu odgovorite pevušenjem i latinskim citatima, morate i vi da povisite ton da biste ga ukrotili“, naveo je Jeremić.

On je istakao da je jedan od razloga zbog kojih Vučić vlada Srbijom „mit o njegovoj superiornosti“, kao i to što je medju gradanima zavladao strah da će izgubiti posao ako ne glasaju za SNS i Vučića i ne fotografišu glasački listić.

„Poslali smo poruku da se njih ne treba bojati i da vam ne mogu ništa kada im se suprotstavite“, rekao je Jeremić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.