U trendu

Jeremić: Ne sme se ponoviti greška posle 5. oktobra, ukloniti iz javnog života moralne izgrednike

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas da se ne sme ponoviti greška učinjena posle 5. oktobra 2000. godine, kada nije sprovedena „temeljna lustracija“ i da je zato po promeni vlasti Srpske napredne stranke (SNS) neophodan „nemilosrdan revanšizam, zasnovan na zakonima i pravnim normama“.

Kako se navodi u saopštenju, Jeremić je na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Čukarica, na kojoj je za predsednika tog odbora izabran Aleksandar Todorović, rekao da je pred njima velika borba protiv „verovatno najbolje organizovanog zla u nacionalnoj istoriji Srbije“.

„Aktuelna vlast je stvorila nakaradan sistem, u čijem je pravljenju učestvovala i devedesetih godina, a danas ga je učinila čvršćim i grdjim nego ikada. Taj sistem onemogućava bilo kakav individualni i kolektivni napredak“, ocenio je Jeremić.

Po njegovim rečima, promena vlasti je samo prvi korak ka promeni sistema i dodao da je neophodno da iz javnog života budu „uklonjeni moralni izgrednici“, poput vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, glavnog i odgovornog urednika lista „Informer“ Dragana Vučićevića, članice Saveta REM Olivere Zekić i drugih.

„Mora biti sudjeno milijarderima-prevarantima, bivšim kriminalcima i švercerima, Nikoli Petroviću, Zvonku Veselinoviću, vlasnicima ‘Milenijum tima’ Ivanu Bošnjaku i Stojanu Vujku i svim drugim lopovima, varalicama i izdajnicima“, naveo je Jeremić.

Upozrio je: „Zlo će se vratiti“ ako ne bude sudjeno zbog „sklapanja neke koalicije ili dogovora ‘ispod stola’ „.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.