U trendu

Jeremić: Opozicija ne sme propustiti priliku na beogradskim izborima

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da kapacitet za pobedu na izborima u Beogradu postoji ako se napravi „što širi front“ i da opozicija ne sme dozvoliti da ta prilika bude propuštena.

„Od predsedničkih izbora zastupam tezu da nam je potrebno zajedništvo na opozicionoj sceni… Gledajući unazad, jasno mi je i da nije bilo dobro što smo imali više kandidata za predsednika Srbije, tu grešku više ne bismo smeli da ponovimo“, rekao je Jeremić za najnovije izdanje nedeljnika „Vreme“.

Narodna stranka će se, kako je istakao, maksimalno zalagati da dodje do dogovora opozicije o zajedničkom nastupu na beogradskim izborima.

„Bilo bi dobro da se što više opozicionih aktera dogovori o zajedničkom kandidatu“, ocenio je Jeremić, navodeći da će stranka na čijem je čelu učiniti sve da se postigne dogovor i da neće insistirati na kadrovskim rešenjima iz svojih redova.

Prema njegovoj oceni, gradjanske i nacionalne vrednosti nisu suprotstavljene već naprotiv idu ruku pod ruku, a praktične okolnosti su takve da je neophodan zajednički nastup svih značajnih opozicionih činilaca.

Kako je istakao, opozicioni front mora biti što širi i u njemu ima mesta za svakoga ko ne saradjuje s režimom i ko se javno obaveže da ni u budućnosti to neće činiti.

„To bi morala biti osnovna linija razdvajanja“, naglasio je Jeremić.

Govoreći o reakcijama na nedavnu posetu visokog američkog zvaničnika Hojta Brajana Jia Srbiji, on je rekao da je sve što se u medijima dešavalo nakon te posete, dirigovao režim kako bi se veštački podigla tenzija.

Prema njegovim rečima, izjavi Hojta Jia da Srbija ne može sedeti na dve stolice, dat je „disproporcionalno“ veči značaj nego ranije i ona je, kao i sve ostalo, stavljena u službu dnevne politike i obračuna sa opozicijom, a ne da se vodilo računa o dignitetu države.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.