U trendu

Jeremić: Palma će biti u zatvoru, ali tek posle promene vlasti

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da dok je Srpska napredna stranka (SNS) na vlasti predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma neće adekvatno odgovarati i da će „nekažnjivost za najgore i najgnusnije kriminalne radnje trajati koliko i režim Aleksandra Vučića“.

„Uveren sam da Palma neće biti kažnjen dok ne bude promene vlasti, isto kao što sam uveren da će nakon promene vlasti biti. Razlika izmedju SNS-a i Narodne stranke na vlasti je Palma koji daje ‘3.000 za gospodju’ i divlja po Paraliji i Končarevu naspram Palme iza rešetaka. Nemam šta tome da dodam“, rekao je Jeremić u Somboru, gde je osnovan Gradski odbor Narodne stranke.

Jeremić je istakao da revanšizam za koji se zalaže „nikako ne znači novu 1945. godinu, neselektivno kažnjavanje i odustajanje od pravne države“, i podsetio da je „upravo Narodna stranka lansirala ideju o lustraciji na temelju zakona i ideju o specijalnom tužiocu za visoku korupciju, kao i povratak normalnosti i reda u pravosudje“.

„Kada kažemo revanšizam, to znači da se Narodna stranka zalaže da se dogodi sve što se nije dogodilo, a trebalo je da se dogodi 6. oktobra 2000. godine. Tada smo traljavo operisali kancer, on se vratio, pa ga danas imamo po drugi put ali u mnogo goroj formi“, rekao je Jeremić.

„Da nam se kancer ne bi vratio po treći put, što bi bilo fatalno, moramo sprovesti temeljan, pedantan, pravno utemeljen i do kraja sproveden revanšizam“, naveo je Jeremić.

Jeremić je dodao da će u suprotnom, posle promene vlasti, „odgovarati jedan, dvojica ili trojica“, kao što je osudjen vozač za izazivanje nesreće na naplatnoj rampi u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, a „pitanje je da li je on vozio“, ili kao što je osudjen policajac koji je priznao krivicu za rušenje u Savamali, pa je ispalo da je on jedini krivac.

Predsednik Narodne stranke je rekao da je „režim koji vlada Srbijom poslednjih devet godina od nas oteo milijarde i da će oni i posle promene vlasti biti spremni da plate dvojici, trojici ili četvorici da umesto njih odu u zatvor na godinu, dve ili tri“.

„Tako bi se ljudi koji danas čine režim izvukli i ne samo nastavili da uživaju, nego bi, nakon što se malo rekonsoliduju za par godina ponovo napravili neku stranku, kupili neke televizije, plaćali glasove udruženi sa kriminalcima i ponovo vratili na vlast“, naveo je Jeremić.

„To se neće dogoditi ako se bude pitala Narodna stranka, a pitaće se“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se misija i vizija Narodne stranke mogu sažeti u tri reči – normalnost, red i pristojnost.

„Ako želite da u Srbiji udžbenici ponovo budu besplatni, ako želite da se ne nameštaju fudbalske utakmice i da ne bude prostačkih rijalitija i bunga-bunga žurki, ako želite da nam premijer ne bude najgori, nego najbolji medju nama, ako želite da se više ne plašite predsednika, ali da se tužioca plaše svi, uključujući i predsednika – vaš prirodni izbor je Narodna stranka“, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Sombor izabran je preduzetnik Siniša Trnjakov.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.