U trendu

Jeremić: Priština zvanično prisvojila imovinu Srbije na Kosovu

 Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je danas da je Priština zvanično prisvojila imovinu Srbije na teritoriji Kosova i Metohije, a da to premijer (i predsedničkii kandidat vladajuće koalicije) Aleksandar Vučić nije smeo da pomene kancelarki Nemačke Angeli Merkel na sastanku u Berlinu.

„Priština je danas, kao što je i najavljeno, zvanično prisvojila imovinu Srbije na teritoriji KiM. To Vučić nije smeo da pomene u Berlinu“, napisao je Jeremić na svom Tviter nalogu.

Vlada Kosova donela je odluku da se sva nepokretna imovina na Kosovu registrovana na ime SFRJ, Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo, registruje na ime Republike Kosovo kao vlasnika.

U tu imovinu ulazi imovina državne i vojne administracije i imovina bivših društveno-političkih organizacija. U odluci u koju je agencija Beta imala uvid, kosovska katastarska agencija obavezuje se da odmah na ime Kosova prebaci svu nepokretnu imovinu.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohije Marko Djurić izjavio je danas da će predložiti da vlada na prvoj sledećoj sednici poništi odluku vlade u Prištini i da će na taj način biti sprečeno nastupanje pravnih i svih drugih štetnih posledica po ljude i imovinu na Kosovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.