U trendu

Jeremić: Saradnja sa svima koji se ne dogovaraju sa režimom

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da da ta stranka „nema predrasuda“ u izboru partnera za zajednički nastup na izborima ali da je „crvena linija“ preko koje neće preći,direktna ili indirektna saradnja sa vlašću i dogovor sa režimom.

„Sa nama tog dogovora neće biti i nikada neće moći da ga naprave. Mi ćemo nastupati u okviru institucija svom oštrinom i snagom i nećemo dozvoliti da budemo uvučeni u bilo kakvu vrstu zakulisnih igara. Borićemo se pošteno sve dok vlast ne oteramo u prošlost“, rekao je Jeremić na skupštini beogradskog odbora Narodne stranke.

Kazao je da su „u tojborbi za slobodnu Srbiju dobrodošli svi koji dele te elementarne vrednosti“ sa Narodnom strankom.

„Nikome nećemo nametati mišljenja, a kada Srbija postane slobodna, lako ćemo odlučiti kako da se postavimo prema ovom ili onom medjunarodnom pitanju“, naveo je predsednik Narodne stranke.

Jeremić je rekao da kao bliske partnere vidi sve opozicione organizacije čiji su predstavnici bili gosti današnjeg skupa Narodne stranke idodao da će se sa njima dogovoriti o tome koji je najbolji put da to partnerstvo bude formalizovano u budućnosti.

Skupštini beogradskog odbora Narodne stranke prisustvovali su kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Srdjan Milivojević, kao i predstavnici inicijative Ne davimo Beograd, Novog DSS, Dveri i Zavetnika.

„Optimista sam i nadam se da ćemo i u Beogradu moći da izuzetno blisko saradjujemo, uprkos izvesnim političkim i ideološkim razlozima. Pred nama su lokalni izbori, a na njima ne dobija toliko ideologija niti obećanja, koliko poverenje“, rekao je Jeremić.

Ocenio je da je Srbiji potrebno spuštanje tenzija u društvu, ali i dodao da se to „neće dogoditi dok režim Aleksandra Vučića ne bude poslat u istoriju“.

„To ćemo uraditi na narednim izborima, a prvi naredni su lokalni izbori. Što se tiče novih beogradskih izbora, mislim da režim neće raspisati bilo koje izbore koje ne mora da raspiše ako nije siguran da će pobediti, a u to može biti siguran samo ako je unapred postignut dogovor ko bi trebalo da čini beogradsku vlast“, rekao je Jeremić.

On je dodao da Narodna stranka“nije antievropska“ već da je njen cilj da Srbija postane moderna evropska država.

„Kada budemo imali slobodne institucije i medije, onda ćemo demokratski odlučiti kojim ćemo putem napred“, rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je da će konstituisanje novog saziva parlamenta označiti početak promena u Srbiji, jer kako je naveo, više neće biti jednoumlja a gradjani će videti da ima ko da zastupa njihove interese.

„Ova vlast neće potrajati kada novi poslanici opozicije krenu da rade svoj posao i ono što gradjani od nas očekuju“, rekao je Aleksić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Beograd izabran je advokat Uroš Tešmanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.