U trendu

Jeremić: Vučić već deset godina vodi Srbiju stranputicom

Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je danas da vlast Aleksandra Vučića već punih deset godina Srbiju vodi stranputicom, „jer je njegov glavni cilj uspostavljanje i održavanje jake lične vlasti, a uslov za jaku ličnu vlast je slaba država“.

Jeremić je agenciji Beta kazao da su u takvom sistemu institucije poništene, a državni aparat je korumpiran i upregnut samo za opstanak diktatora na vrhu tog sistema, koji onda može da upravlja i organizovanim kriminalom, jer ne važe zakoni, nego njegova volja.

„Zato je jedini odgovor tako slabe države na veliku ekonomsku krizu bio dodatno zaduživanje gradjana i zbog toga u slaboj državi nema obračuna s korupcijom, na pregled kod lekara specijaliste čeka se godinama, deca u školama maltretiraju nastavnike, jer diplomu mogu da kupe na trafici. To su jasne i svima vidljive posledice uspostavljanja i održavanja lične vlasti jednog čoveka“, istakao je Jeremić.

Na pitanje da li 2023. godina može biti godina promena, predsednik Narodne stranke je rekao da sledeća godina može biti godina nade i godina u kojoj će biti stvoreni uslovi za konačni pad režima Aleksandra Vučića.

„Redovni lokalni izbori bi trebalo da budu održani 2024. godine i glavni cilj Narodne stranke, a nadam se i ostatka opozicije, jeste da na tim izborima ostvari dobar rezultat. Kada režim izgubi vlast u značajnom broju velikih gradova i opština, tada je proces pada nepovratan i neće proći mnogo vremena do pada Srpske napredne stranke (SNS) s vlasti i na republičkom nivou“, ocenio je Jeremić.

Upitan šta je alternativa politici koju vode Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić, Jeremić je rekao da je alternativa politika koju vodi Narodna stranka.

„Alternativa je Narodna stranka i naša politika, koja podrazumeva demokratiju, vladavinu prava i institucija, a ne ličnu vlast jednog čoveka, kao i odbranu nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji i zabranu pretvaranja Srbije u rudnik i trovanje zemlje i naroda“, istakao je Vuk Jeremić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar