U trendu

Jeremić: Zajedništvo opozicije jedini put ka promeni vlasti, NS za dogovor

Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je danas da „od društva u Srbiji neće ostati kamen na kamenu“ ako se opozicija ne ujedini i ne stane u jednu kolonu protiv vlasti i da gradjani širom zemlje zahtevaju jedinstven nastup opozicionih stranaka i „ne mogu da prihvate ništa drugo“.

„Posetio sam gotovo svako selo i varošicu u poslednjih godinu dana. Razgovaram sa gradjanima svaki dan, njihova poruka u čitavoj Srbiji je ‘ujedinite se, jer ako se ne ujedinite, nećemo više ni da pratimo šta se dogadja, ne zanima nas'“, rekao je Jeremić televiziji N1.

Jeremić je istakao da se bez zajedništva NS, Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke ne može govoriti o jedinstvu opozicije, a da je posle njihovog dogovora potrebno otvoriti vrata svima koji su protiv vlasti da stupe u zajednički front, prenela je NS.

„Optimista sam i mislim da može doći do dogovora ove tri stranke. NS smatra da bi posle toga trebalo da budemo šireg srca i možda malo jačeg stomaka nego ranije, jer nam je potreban apsolutno svako ko je istinska opozicija“, rekao je Jeremić.

Predsednik NS je dodao da se ta stranka zalaže da opozicija, ako odluči da učestvuje na izborima, nastupi sa jedinstvenim listama na svim nivoima i da ima zajedničkog kandidata za predsednika Srbije.

„Neophodno je da na stvari gledamo šire i da ostavimo individualne, partijske i ideološke stavove po strani. Mi se borimo da sprečimo potpunu imploziju društva. Gasimo požar, a kada kuća gori, onda se gasi i plavim i crvenim kantama. Jednog dana ćemo sebi moći da dozvolimo luksuz da se delimo na plave, crvene, zelene… Mi ćemo tada biti plavi“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je društvo u Srbiji „na granici potpunog rastrojstva“, što „jasno pokazuje i četvorosatno mučenje člana NS Konstantina Katića, koga su agenti BIA odveli sa radnog mesta na beogradskom aerodromu i tukli ga zbog sumnje da je objavio tvit protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

„Ako u Srbiji imamo Štazi (zloglasna tajna policija u bivšoj Istočnoj Nemačkoj) koji tuče ljude jer su navodno tvitovali protiv Vučića i ako nam to nije znak da moramo da se ujedinimo i oteramo ovo zlo na vlasti u prošlost, onda ne znam šta jeste“, rekao je Jeremić.

Jeremić je pozvao gradjane Negotina da u nedelju, 17. oktobra, izadju na lokalne izbore i podrže listu NS koju predvodi Krsta Stanković Njenjulović.

„Njihov glas neće otići Vuku Jeremiću, nego Stankoviću Njenjuloviću i njegovom timu, koji se ne krije iza rukovodstva stranke. Izbori u Negotinu su veoma važni jer će pokazati da li i na koji način ima smisla da se u budućnosti borimo“, zaključio je Jeremić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.