Joksimović: Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović rekla je danas da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i zahvalila Ukrajini na nepriznavanju Kosova, saopštila je služba sa saradnju s medijima vlade Srbije.

Joksimović je sa ukrajinskom delegacijom koju čine predstavnici te države iz različitih institucija zaduženi za poslove pridruživanja Evropskoj uniji, razgovarala o dosadašnjim i budućim aktivnostima Srbije u procesu pristupanja i vidovima saradnje dve države na evropskom putu.

Ministarka je navela, povodom nesuglasica oko istupa ukrajinskog ambasadora u Beogradu, da Srbija i Ukrajina „moraju pokazati više političkog takta jedni prema drugima“ čak i „u onim pitanjima oko kojih imaju različite stavove“, navodi se u saopštenju.

Joksimović je rekla da saradnja sa Ukrajinom u procesu evropskih integracija traje duži niz godina i da postoji potencijal za njeno intenziviranje. Potvrdila je spremnost Srbije da prenese sopstvena iskustva iz procesa pristupanja, pregovora, specifičnih poglavlja, ali i korišćenja pretpristupnih fondova.

Članovi delegacije Ukrajine zahvalili su na spremnosti da se podeli deo iskustva iz političkog i tehničkog procesa pregovora i izrazili nadu da će se saradnja nastaviti, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.