„Još jedna država povukla priznanje Kosova“

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže za RTS da će sledeće sedmice saopštiti ime 15. države koja je povukla odluku o priznanju Kosova i Metohije.
Ivica Dačić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao — da u ovom trenutku manje od 100 država priznaje Kosovo.

Komentarišući najnovije provokacije na Kosmetu, kada je na ostacima pravoslavne crkve Svetog Nikole na Novom Brdu, na srednjovekovnoj srpskoj tvrđavi, istaknuta kosovska zastava, ministar Dačić je rekao — da se međunarodna zajednica Rezolucijom 1244 UN obavezala da će sačuvati srpsko kulturno-istorijsko nasleđe na Kosmetu.

Dačić se osvrnuo i na potez odlazeće šefice diplomatije EU Federike Mogerini, koja je na sastanak ministara spoljnih poslova EU i zemalja kandidata za članstvo u Helsinki u avgustu pozvala i predstavnike Prištine, navodeći — da je prvi put u praksi pozvana teritorija koja je daleko od statusa kandidata za članstvo u EU.

(Sputnjik)

6 komentara
 1. Anonimni

  Sta ocekujete,da arogantne zapadne zemlje priznaju da su pogresile sto se tice priznanja Kosova.Osim toga nikada nece promeniti svoju politiku,jer se plase islama I terorizma.To je jedan od kljucnih razloga . Ali proci ce vreme pa ce se desavati nesto novo.

 2. Anonimni

  koje ste vi tuzni likovi neko bi rekao poraz vrste, slep[i kolosek

 3. AA ( americki alah)

  “ odlazeca“ sefica, pa to govori dovoljno samo za sebe o njenoj nemoci, ali mora da odradi do kraja pare kojima su je podmitrili siptartski zlocinci. DZABA, KOSOVO JE SRBIJA

 4. Adolf

  Lobiranje čuda čini kad se za to koristi novac građana iz budžeta.

 5. Lesandar

  Drug Dačić juri one državice koje su bile poželjne kao faktori u trenutku priznavanja Kosova. Još nije uspeo da savata gigante poput Naurua , Esvatinija, Kiribatija, i Tuvalua. Samo napred.

 6. Anonimni

  Mislim da posle ovoliko godina natezanja ratovanja i svega ostalog,treba ozbiljni ljudi,ozbiljno da prilegnu na posao da se pitanje Kosova definitivno resi.Nije red,da mi ostanemo i dalje zatocenici,tog neresenog pitanja,zbog koga pati i gubi snagu,cela Srbija.Ovo sto drug Dacic juri neke banana drzavice,da povuku piznanje,nece imati efekta,osim sticanja nekog priznanja samom Dacicu,pred izbore.!

Napišite komentar