U trendu

Jovanović (DSS): Izjava Ane Brnabić o Kosovu skandalozna, sramna i apsolutno neprihvatljiva

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da je „Kosovo bilo Srbija“ kao skandaloznu, sramnu i apsolutno neprihvatljivu.

„Ovom izjavom gospodjica Brnabić ne samo da potvrdjuje da je nedostojna funkcije na kojoj se zadesila, već i da se Vlada koju predvodi, sprema za kapitulaciju, a ne za kompromis“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Premijerka Brnabić je u intervjuu nemačkom dnevniku „Velt“ izjavila da se mora postići kompromis oko Kosova, ali da kompromisna rešenja nisu ni priznanje nezavisnosti, ni insistiranje da Kosovo pripada Srbiji.

„Kosovo je bilo Srbija. Tačka. Sada moramo naći kompromis. Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo. To ne bi bio kompromis. A kada bismo i dalje insistirali da Kosovo pripada Srbiji, kompromis ne bi bio moguć“, rekla je Brnabić.

(Beta)

1 komentar
  1. Vladimir Urosevic

    Srbijo,ona je skoro bila na sastanku Bilderberg.Dali je neko lud ovde.Postavljena van partiski da nam u skupstini namesti nesto sto demokratski ispraviti nemozemo.Mici to .

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike