U trendu

Jovanović (Narodna stranka): Beograd je siroče, nema gradonačelnika

Potpredsednik Narodne partije Nikola Jovanović kritikovao je danas gradsku vlast u Beogradu negodujući izmedju ostalog i zbog toga što gradonačelnik Zoran Radojičić nije znao da je dao saglasnost na povećanje računa gradskog stambenog preduzeća od oko 50 odsto.

„Beograd je siroče, jedini grad u Evropi koji nema gradonačelnika“, rekao je Jovanović na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Lazarevac na kojoj je Radojičića nazvao i „formalnim“ gradonačelnikom.

On je kazao da je povećanje računa potpuno neprihvatljivo imajući u vidu da se gradske vlasti stalno hvale suficitom i navodnim viškom novca koji troše na, kako je naveo, „genijalnosti, poput jarbola, gondole i pasarele, čija je jedina svrha da naruši istorijsku siluetu Kalemegdana“.

Jovanović je dodao da bi Radojičić trebalo da se izjasni da li želi da obavlja funkciju gradonačelnika ili ga u tome neko sprečava, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

„Nedopustivo je da gradska komunalna preduzeća Beogradjanima povećavaju račune bez obrazloženja, a da Radojičić na to ćutke pristaje ili se toga ni ne seća. Ako gradonačelnik Beograda ne zna da se saglasio sa skupljim računima, šta onda zna“, upitao je Jovanović.

Jovanović je za 15. septembar najavio osnivanje Gradskog odbora Narodne stranke Beograd.

Potpredsednik Narodne stranke i dramski pisac Siniša Kovačević rekao je da se više ne može ni izmeriti nivo poniženja naroda te da je vreme da se kaže da je dosta.

„Ova vlast će pući će kao mehur od sapunice. Kada se to dogodi, podvući ćemo crtu i svesti račune. Svi će morati da plate. Pobedićemo, jer ako ne pobedimo, neće ostati ništa“, rekao je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar