U trendu

Jovanović (Narodna stranka) : Na vanredne izbore samo ako su fer

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da bi opozicija prihvatila „izazov“ vanrednih parlamentarnih izbora ukoliko bi oni bili fer i pošteni, saopšteno je danas iz te stranke.

Jovanović je na osnivanju opštinskog odbora Narodne stranke na Čukarice najavio i da će Narodna stranka i Savez za Srbiju podržati proteste najavljene za subotu i ocenio da je Srpska napredna stranka (SNS) u šoku posle uspelih i masovnih gradjanskih protesta.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sada preti vanrednim izborima, jer pokušava da nadje odgovor na činjenicu da u Srbiji ponovo postoji kritična masa za proteste, kao i zbog ubrzanog rasta rejtinga Saveza za Srbiju. Prihvatićemo izazov vanrednih izbora, ali samo ako su fer i pošteni. U suprotnom, neka Vučić na izbore ide sa svojom lažnom opozicijom, LDP i SRS, neka se sa njima igra demokratije i države“, rekao je Jovanović.

Jovanović je izjavio da će u subotu izaći na ulice i izraziti protest protiv „sveopšteg nasilja koje vlast koristi kao sredstvo političke borbe, ali i protiv uzurpacije RTS-a, koji odavno više nije javni servis u službi svih gradjana“.

Potpredsednik Narodne stranke i dramski pisac Siniša Kovačević istakao je važnost fer uslova izbornog procesa.

„Kakvi će to izbori biti kada ćete moći da gledate Vučićev lik na pet nacionalnih televizija? Ako će biti fer, ako će birački spisak biti tačan, ako ćemo imati pristup medijima, onda možemo da izadjemo na izbore“, rekao je Kovačević.

„Ovo je vreme kuge. Država se urušava, nestaju granice, odlaze mladi. Moramo očistiti zadah neslobode koji se raširio po Srbiji. Ne dajmo ovoj prelepoj zemlji da propadne“, poručio je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar