U trendu

Jovanović: Podržavam proteste, mladi plaćaju naše gluposti

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da podržava proteste gradjana koji se u više gradova Srbije odvijaju posle predsedničkih izbora na kojima je pobedio Aleksandar Vučić.

Protesti su, prema njegovoj oceni, posledica nesposobnosti političara i odsustva želje da se vodi prava politika.

Jovanović je za TV N1 rekao i da je energija mladih fantastična i da u odnosu na studentske proteste 1996. godine, kada je bio jedan od lidera, postoje razlike u ciljevima, zahtevima i načinu organizacije, ali i sličnost u poziciji mladih koji se danas nalaze u istoj bezizlaznoj situaciji kao i njegova generacija tada.

„Plaćaju cenu za naše gluposti. Možete li da mi kažete na šta će zemlja da liči za tri meseca? Kako da funkcionišemo u ovom ludom svetu gde se bacaju bombe na fudbalere, (kako da funkcionišemo) sa Makedonijom, Kosovom, Bosnom? Ne želim da bilo koga plašim, ali to su činjenice. Naravno da je to bilans onoga što mi radimo“, kazao je Jovanović.

On je ocenio i da je opozicija zatečena protestima i da je ružno što „pokušavaju da se ogrebu o protest“.

„Pružaju podršku, a ništa ne čine da se to završi konkretnim rezultatom, i da se izbegne razočaranje da se ne ostvare odredjeni zahtevi… Ta deca su poslednja energija koja postoji. Sećate se 1992. u kakav mrak smo pali posle studentskih protesta koji nisu uspeli? Ja radim ono što mogu, borim se na politički način“, rekao je Jovanović i dodao da svojoj starijoj deci neće da kaže da se sklone sa ulice, već i oni idu na proteste.

Prema njegovim rečima, predsednički izbori bili su paradoksalni, jer su svi kandidati na izborima ostvarili svoje ciljeve, dok je društvo ostalo bez prilike za tako nešto, zbog čega danas imamo proteste na ulicama.

„Vučić je iz izbora izašao na jedini logični način – kao pobednik, i svi drugi su ostvarili svoje ciljeve, pre svega priliku da prave stranke, i to je sve uticalo na ono što se desilo na ulicama…Nakon toga imamo ljude koji ne vide budućnost u ovakvoj zemlji. Ne pristajem ni ja na ovakvog Vučića i ovakvu vlast“, rekao je Jovanović.

Lider LDP-a smatra da je opozicija dezorijentisana i da se u kampanji nisu mogle čuti političke razlike izmedju kandidata, već samo personalne.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.