U trendu

Jovanović: Savez za Srbiju u jednom poslaničkom klubu tek posle izbora

Poslanici stranaka koje čine Savez za Srbiju će koordinisati svoj rad u Skupštini Srbije, ali će svaka organizacija zadržati svoju unutrašnju autonomiju i samosvojnost, rekao je potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

On je u intervjuu za dnevni list „Blic“ da će Savez imati zajednički poslanički klub tek kada na parlamentarnim izborima prvi put budu učestvovali kao Savez za Srbiju.

„Imamo poverenja jedni u druge i vezuje nas beskompromisna želja za promenom sistema i sprovodjenje zajedničkog programa“, rekao je Jovanović i dodao da je Savez otvoren i za druge stranke „koje ne paktiraju sa režimom“ i saglasne su sa programom saveza od 30 tačaka.

Upitan o rešenju za kosovski problem, Jovanović je rekao da je predlog Narodne stranke da se nastavi dijalo sa kosovskim Albancima, „ali da se u njemu pitanje imovine, bezbednosti i zaštite (srpskog) kulturnog i verskog nasledja rešava pre statusa“.

Savez za Srbiju čine Demokratska stranka, pokret Dveri, Narodna stranka, Pokret za preokret, Zdrava Srbija, Zajedno za Srbiju, pokret „Otadžbina“, sindikat „Sloga“ i Levica Srbije, a medju osnivačima je i nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Djilas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.