U trendu

Kamala Haris i Vjosa Osmani Sadriu ocenile kao posebne odnose izmedju dve zemlje

Predsednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu i potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Haris su danas u telelfonskom razgovoru ocenile posebne odnose izmedju dve zemlje, saopšteno je iz kabineta predsednice Kosova.

„Odlično partnerstvo naše dve zemlje i posebni odnosi između Kosova i Sjedinjenih Država bili su u centru ovog razgovora. Ovom prilikom, predsednica Osmani izrazila je potpredsednici Haris trajnu zahvalnost naroda Kosova na stalnoj podršci SAD i ponovila da Sjedinjene Države ostaju glavni strateški partner naše zemlje u procesu učvršćivanja državnosti“, kaže se u saopštenju.

Razgovaralo se i o situaciji sa pandemijom koorna virusa i predsednica Kosova je još jednom zahvalila SAD i predsedniku Bajdenu na donaciji od preko 500.000 vakcina.

„Predsednica Osmani Sadriu je rekla da je ova akcija još jednom zapečatila nepokolebljivo prijateljstvo naše dve zemlje i da je najjasniji dokaz stalne podrške Sjedinjenih Država“, kaže se u saopoštenju.

Potpredsednica Haris je naglasila da su Sjedinjene Države duboko zahvalne Kosovu na bliskoj saradnji, volji i velikodušnosti pokazanoj za gostoprimstvo hiljada afganistanskih građana.

Ponovila je ličnu i duboku vezu Bajdenove administracije i naroda na Kosovu.

Predsednica Osmani Sadriu je pozvala potpredsednicu Haris da posetiti Kosovo i da se izbliza uveri u zajedničke uspehe a dogovorile su se i da se uskoro lično sastanu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.