U trendu

Kancelarija: Prebijanje mladića kod Leposavića slika stvarnosti u kojoj žive Srbi na Kosovu

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da su dvojica srpskih mladića iz Jošanice u opštini Leposavić, „brutalno prebijena“ u akciji pripadnika specijalne kosovske policije ROSU.

Iz Kancelarije su naveli da se incident dogodio sinoć a da su Đ.M. (24) i L.Đ. hospitalizovani.

„Ti momci su bez ikakvog povoda i razloga sinoć bili izloženi torturi od strane pripadnika ROSU, a najstrašnije je to što prekomerna upotreba sile i primenjivanje policijske torture nije puki incident, već direktan nalog vlasti u Prištini da se Srbi na svakom koraku maltretiraju i zastrašuju“, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da je prisustvo policajaca albanske nacionalnosti na severu Kosova „protivzakonito i direktno suprotno Briselskom sporazumu“ i da ima za cilj „teror i zastrašivanje“ Srba koji žive na tom prostoru.

„Od međunarodnih organizacija i Brisela očekujemo da jasno osude ovaj i slične incidente, a od Prištine da za primer drugima kazni policajce nasilnike, jer u suprotnom će svaki siledžija u policijskoj uniformi imati blanko dozvolu da maltretira i prebija po sopstvenom izboru i nahođenju“, naveli su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.