U trendu

Kancelarija za KIM: Na Kosovu Albanac ranio dvojicu mladih Srba, traži se medjunarodna reakcija

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da zahteva hitnu i odlučnu reakciju medjunarodne zajednice jer su u Gotovuši kod Štrpca ranjena dvojica mladih Srba, na koje je, bez ikakvog povoda, lokalni Albanac pucao iz vozila u pokretu.

Rodjaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) su u trenutku napada išli pored puta i uoči Božića nosili badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

„Oni su zadobili prostrelne rane: dečak je pogodjen u šaku, a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali, niti su životno ugroženi“, navela je Kancelarija uz informaciju da se povredjeni transportuju u Kliničko-bolnički centar u Gračanici.

Kancelarija za KIM je ocenila da je to bio „očigledan pokušaj ubistva nedužne srpske dece koja su zasmetala samo zato što su nosila badnjak i time jasno pokazala da su Srbi“.

Dodala je da je lokalna policija pustila vozilo iz kojeg je pucano, iako je više očevidaca videlo registraciju vozila.

„Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić. Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju medjunarodne zajednice“, navedeno je u saopštenju Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar