U trendu

Kancelarija za KiM: Sramotna presuda radnicima NP Šar planina

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije ocenila je danas sramotnom presudu Osnovnog suda u Uroševcu kojom su radnici Javnog preduzeća „Nacionalni park Šar planina“ osudjeni na uslovne zatvorske kazne i naloženo im je da plate 150.000 evra odštete Kosovu zbog pustošenja šuma.

Presuda je, kako se navodi u saopštenju Kancelarije, dokaz „zulumćarskog“ odnosa privremenih institucija samouprave na Kosovu prema srpskom narodu, i koja ima za cilj zastrašivanje gradjana pokrajine lojalnih Srbiji.

„U ne tako davnoj prošlosti oni koji su na Kosovu i Metohiji iskazivali lojalnost svojoj domovini Srbiji bili su ubijani, a danas bivaju maltretirani pred takozvanim pravosudnim institucijama koje im izriču ponižavajuće i besmislene kazne“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Srbi na Kosovu i Metohiji ne pristaju na ovakvu strahovladu i nasilničko gaženje njihovog dostojanstva i da ukoliko albanska politička elita na želi da Srbi budu konstruktivan politički činilac, sa ovakvom praksom se smesta mora prestati.

Kako je preneo KiM radio, na godinu dana uslovne kazne danas je osudjena direktorka tog nacioalnog parka Violeta Stamenković i još pet radnika preduzeća koje je na Kosovu funkcionisalo u sistemu Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.