U trendu

KFOR: Lokalne izbore na severu Kosova obezbeđuje Kosovska policija

Mirovna misija na Kosovu predvođena NATO-om (KFOR) je danas saopštila da će vanredne izbore 23. aprila u opštinama na severu Kosova obezbedjivati Kosovska policija.
Iz KFOR-a je, za koha.net, rečeno da će pratiti situaciju i da će spremnost jedinica držati na najvišem nivou „za svaki mogući scenario“, te da očekuje da će kosovske institucije efikasno upravljati situacijom.
„Povodom izbora zakazanih za 23. april u severnim opštinama, (Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok) obezbeđenje će vršiti Kosovska policija“, navela je ta misija.
Misija KFOR-a je navela da „prati situaciju i drži svoje jedinice na visokom nivou spremnosti da se suoče sa svakim mogućim scenarijem“, ali, kako je dodala,“ čeka da kosovske institucije efikasno upravljaju situacijom“.
Misija koju vodi NATO ostaje u potpunosti fokusirana na svakodnevno sprovođenje svog mandata koji proizilazi iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. – da obezbedi bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu, navodi se u odgovoru KFOR-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar