U trendu

KFOR osuđuje ranjavanje Srbina, zahteva punu istragu i privođenje pravdi napadača

 Misija KFOR-a osudila je danas incident na mostu Bistrica u opštini Zvečan, kada je iz vatrenog oružja ranjen Srbin i zatražila od institucija Kosova punu istragu o događaju i privođenje odgovornih pravdi.
„Kfor nastavlja da prati situaciju i u potpunosti je fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata – zasnovanog na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine – da obezbedi bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu“, navodi se u saopštenju KFOR-a.

Dodaje se da je napredak u normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije ključan za održivu bezbednost na Kosovu i regionalnu stabilnost.

„Kfor pozdravlja nedavne sporazume kojima je posredovala EU u vezi s tim i ohrabruje obe strane da što pre sprovedu svoje obaveze“, zaključuje se u saopštenju.

Kosovska policija u utorak je suspendovala četvoricu policajaca jer su bili umešani u ranjavanje Srbina i što nisu to prijavili nadležnima u policiji, a nešto kasnije Policijski inspektorat Kosova objavio je da su njih četvorica uhapšeni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.