U trendu

Kfor propustio zaposlene do ulaza u opštinu Zvečan, zaustavila ih policija i upotrebila suzavac

Kosovska policija bacila je jutros suzavac na zaposlene u opštini Zvečan koji su u više navrata pokušali da uđu u tu zgradu.

Kako javlja Radio-televizija Srbije, zaposleni su u više navrata pokušali da probiju kordon specijalnih jedinica kosovske policije postavljen ispred ulaza u zgradu.

Zaposlene u toj opštini prethodno su propustili vojnici Kfora, koji su naoružani i s opremom za razbijanje demonstracija od jutros raspoređeni ispred zgrade opštine.

Ispred te zgrade stigli su i predstavnici Srpske liste Goran Rakić, Igor Simić i Dragiša Milović koji razgovaraju sa predstavnicima kosovske policije, navodi RTS.

U petak je, nakon pokušaja građana sa severa Kosova i Metohije da spreče policiju da uđe u opštinske prostorije u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, došlo do sukoba, u kojima je policija upotrebila suzavac, dimne i šok bombe.

Povređeno je više Srba, a Kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike, koji su pobedili na nedavno održanim izborima, na koje je izašlo ukupno 3,4 odsto birača.

Izbore, koje su bojkotovali srpski politički predstavnici na Kosovu i Metohiji, je krajem aprila organizovala Priština, nakon što su u novembru prošle godine Srbi napustili kosovske institucije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.