Klinton: Nadam se da će Tramp biti uspešan predsednik svih Amerikanaca

Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton izjavila je danas da se nada da će njen republikanski rival Donald Tramp biti uspešan predsednik svih Amerikanaca.

Klintonova je u prvom obraćanju posle izbornog poraza navela: „Donald Tramp je naš predsednik, dugujemo mu da ga pratimo“.

Ona je ocenila da američka demokratija zavisi od mirnog prenosa vlasti. Takodje je poručila svojim pristalicama da prihvate izborni rezultat i gledaju u budućnost.

Kandidatkinja demokrata nije krila razočarenje zbog izbornog poraza. Ona je kazala da joj je žao što nije pobedila, navodeći da je izborni poraz bolan i da će nastaviti da boli još neko vreme.

„Znam koliko ste razočarani, i ja osećam isto. Ovo je bolno i dugo će biti tako“, rekla je Hilari Klinton.

Dodala je da demokratska kampanja nije bila fokusirana na jednu osobu niti na jedne izbore, već na zemlju i američke vrednosti.

„Moramo nastaviti da branimo američke vrednosti. Naša odgovornost je da nastavimo da stvaramo bolju i pravedniju Ameriku“, poručila je ona pristalicama okupljenim u jednom njujorškom hotelu.

Hilari Klinton se na kraju zahvalila svojoj porodici, članovima izbornog štaba i saradnicima, odlazećem američkom predsedniku Baraku Obami i prvoj dami Mišel Obami.

Hilari je izašla na binu u pratnji svog supruga Bila Klintona.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike