Klinton: Nadam se da će Tramp biti uspešan predsednik svih Amerikanaca

Foto: Beta

Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton izjavila je danas da se nada da će njen republikanski rival Donald Tramp biti uspešan predsednik svih Amerikanaca.

Klintonova je u prvom obraćanju posle izbornog poraza navela: „Donald Tramp je naš predsednik, dugujemo mu da ga pratimo“.

Ona je ocenila da američka demokratija zavisi od mirnog prenosa vlasti. Takodje je poručila svojim pristalicama da prihvate izborni rezultat i gledaju u budućnost.

Kandidatkinja demokrata nije krila razočarenje zbog izbornog poraza. Ona je kazala da joj je žao što nije pobedila, navodeći da je izborni poraz bolan i da će nastaviti da boli još neko vreme.

„Znam koliko ste razočarani, i ja osećam isto. Ovo je bolno i dugo će biti tako“, rekla je Hilari Klinton.

Dodala je da demokratska kampanja nije bila fokusirana na jednu osobu niti na jedne izbore, već na zemlju i američke vrednosti.

„Moramo nastaviti da branimo američke vrednosti. Naša odgovornost je da nastavimo da stvaramo bolju i pravedniju Ameriku“, poručila je ona pristalicama okupljenim u jednom njujorškom hotelu.

Hilari Klinton se na kraju zahvalila svojoj porodici, članovima izbornog štaba i saradnicima, odlazećem američkom predsedniku Baraku Obami i prvoj dami Mišel Obami.

Hilari je izašla na binu u pratnji svog supruga Bila Klintona.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar