U trendu

Koalicija 'Moramo' u Beogradu dobila 100.000 glasova

Prema preliminarnim rezultatima Izbornog štaba koalicije „Moramo“, ta koalicija je u Beogradu osvojila 10,9 odsto glasova i na taj način je treća politička snaga u glavnom gradu sa skoro 100.000 glasova podrške, iza SNS-a koji je osvojio 37,8 odsto i koalicije „“Ujedinjeni za pobedu Beograda“ 21,4 odsto. 

Najbolje rezultate koalicija „Moramo za dobar grad“ ostvarila je u opštinama Stari grad 19,98 odsto, Vračar 16,73, Savski venac 15,34 i Novi Beograd 14,76 odsto.

Dvocifren rezultat je ostvaren i u opštinama: Zvezdara 12,64 odsto, Voždovac 11,53, Palilula 11,47, Zemun 10,82, Čukarica 10,67 i Rakovica 10,23 odsto, saopštila je ta koalicija. 

Navodi se da ovo nisu konačni rezultati izbora, jer je u toku podnošenje primedbi na velikom broju izbornih mesta na kojima su uočene nepravilnosti pri glasanju u Beogradu.

„U dogovoru s drugim organizacijama opozicije podneto je oko 250 prigovora za lakše ili teže nepravilnosti, pa će konačni rezultat biti u skladu s time da li će Gradska izborna komisija (GIK) uvažiti neke od ovih prigovora i nakon toga sprovesti ponavljanje glasanja na nekim od biračkih mesta. Od ovoga zavisi i da li će stranke režima, SNS i SPS biti u mogućnosti da formiraju vlast ili ćemo pokušati da ih smenimo u dogovoru sa ostalim organizacijama koje su prešle cenzus“, saopšteno je. 

U ovom trenutku, ističe „Moramo“, odnos snaga u gradskoj skupštini je 56 za režim koji čine SNS i SPS, a 54 za sve druge organizacije.

„Broj biračkih mesta na kojima će sigurno doći do ponavljanja izbora za sada je pet, a procena je da bi za promenu odnosa mandata opozicije i vlasti, bilo neophodno ponoviti glasanje na najmanje 20 biračkih mesta, što bi teorijski moglo da omogući ulazak koalicije ‘Ajmo ljudi’ u gradsku skupštinu, i promenu odnosa snaga u korist opozicije“, piše u saopštenju koalicije „Moramo“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar