U trendu

Kockar (DS): Otkazivanje promocije knjige Žarka Trebješanina u Aleksandrovcu je politički …

Portparolka Demokratske stranke (DS) Alisa Kockar izjavila je danas da je „apsolutno neprihvatljivo“ otkazivanje promocije knjige Žarka Trebješanina u Aleksandrovcu, bez obrazloženja i u poslednjem trenutku, kao i da to zaslužuje najoštriju reakciju javnosti.

Kockar je u pisanoj izjavi navela da „režim Aleksandra Vučića već godinama koristi različite mehanizme političkog pritiska kako bi obeshrabrio medijski istaknute pojedince da javno govore o tome kako život u Srbiji zaista izgleda i kakva je vlast, pod pretnjom da će im rad biti ili značajno otežan ili potpuno onemogućen“.

Demokratska stranka podseća da je psiholog Žarko Trebješanin izuzetno aktivan u medijskom životu Srbije i da je „u više navrata govorio o tome kako u našem društvu ne postoje institucije ili da su one tu samo na papiru, da mladi odlaze jer nemaju mogućnost da se ostvare kao ljudi, roditelji i stručnjaci, ali i da u Srbiji ima bar dva miliona nezadovoljnih gradjana koje vlast pokušava da pretvori u podanike“.

„Jedini način da zaštitimo ne samo Žarka Trebješanina, već i sve druge gradjane Srbije koji imaju dovoljno hraborsti da javno govore istinu, jeste da pokažemo solidarnost. Ne smemo da dopustimo da se najhrabriji medju nama osećaju nezaštićenio, kao i da dogadjaji poput ovog prodju naopaženo. Nećemo ih prepustiti na milost i nemilost režimu Aleksandra Vučića. Demokratska stranka je uz gradjane, spremna da pomogne u svakoj situaciji i pruži neophodnu logističku, moralnu, pravnu i svaku drugu pomoć svima koji je zatraže“, ukazala je Kockar.

Trebješanin je izjavio za N1 da je juče iznenada otkazana promocija njegove knjige „Snovi, psihološko tumačenje“ u Aleksandrovcu i da pretpostavlja da je razlog za to politički pritisak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.