U trendu

Dramatično ispred Skupštine Srbije

Manje grupe demonstranata nastavljaju sporadične sukobe u široj okolini Skupštine Srbije sa pripadnicima policije koji su se u medjuvremenu rasporedili i kod zgrada Predsedništva i Skupštine grada Beograda.

Grupice demonstranata povremeno bacaju kamenje i flaše prema policajcima, koji im odgovaraju ispaljivanjem suzavca.

U medjuvremenu se policija rasporedila i u blizini zgrade Radio-televizije Srbije a oko 00.30 su prešli i u Pionirski park, odakle su potisnuli učesnike protesta dalje od zgrade Predsedništva i Skupštine grada Beograda.

Deo demonstranata napustio plato kod skupštine nakon što je policija intervenisala suzavcem

Najveći broj demonstranata, koji su se večeras okupili ispred zgrade Skupštine Srbije, napustio je plato ispred zgrade parlamenta nakon što je policija nešto pre ponoći intervenisala velikom količinom suzavca.

Do većeg sukoba došlo je oko 23.30 kada su demonstranti bacali kamenice i baklje ka policiji, nakon čega je policija intervenisala i ispalila nekoliko desetina patrona suzavaca.

Najveći deo okupljenih se povukao sa platoa ispred zgrade parlamenta ka fontani na Trgu Nikole Pašića i ka Pionirskom parku, kao i prema Bulevaru kralja Aleksandra i Kosovskoj ulici.

Jedna grupa učesnika protesta nastavila je da se sukobljava sa policijom, bacajući kamenje i delove polomljenih saobraćajnih znakova.

Policija odgovara novim suzavcem a iz pravca Ulice kneza Miloša oko 23.45 došlo je više vozila hamer Policijske brigade Beograda.

SpontaniPROTEST ISPRED SKUPŠTINEZbog vanustavnog uvođenja policijskog časa u Beogradu, od strane lažnog predsednika Srbije.Idemo uživo na lice mesta:

Gepostet von Čuvari/ke vatre am Dienstag, 7. Juli 2020

Demonstranti ponovo pokušali upad u skupštinu, bačen suzavac

Demonstranti ispred Skupštine Srbije su se nešto pre 23 časa ponovo na kratko sukobili sa žandarmerijom koja je postavila kordon na gornjem delu stepeništa isped ulaza u zgradu.

Policija je upotrebila suzavac ili biber sprej. Medju demonstrantima ima povredjenih sa okrvavljenim glavama. Demonstranti su se povukli sa gornjeg dela stepeništa pa se situacija smirila.

Ispred Skupštine Srbije je više hiljada ljudi, postavljenih izmedju Trga Niko Pašića i zgrade Glavne pošte. Saobraćaj je na tom delu je zaustavljen.

Policajci u opremi za razbijanje demonstracija izbacili su grupu demonstranata koja je večeras posle 22 časa ušla u zgradu Skupštine Srbije.

Tokom te akcije došlo je do koškanja policajaca i demonstranata. Demonstranti su tvrdili da je jedan od njih uhapšen a policajci da ih demonstranti gadjaju flašama i konzervama.

Demonstranti su skandirali „izdaja, izdaja“ i pevali „Oj Kosovo Kosovo“, „lopovi, lopovi“, „Ostavka, ostavka“ i uvreda na račun Vučića, dok su policajcima skandirali bacite štitove.

Bivši poslanik Dveri Srdjan Nogo je za TV N1 rekao da ne zna čije su pristalice okupljene i da „ovde treba da se rešava jedan bolesnik koji uništava ceo narod.“

Nogo se na platou ispred Skupštine pojavio na početku protestaa posle 20 časova, ali su mu okupljeni skandirali „Nogo idi kući“.

Radomir Lazović iz inicijative Ne davimo Beograd, izjavio je da je uzrok ovog spontanog protesta nagomilano nezadovoljstvo vlašću u Srbiji ali je rekao da njegova organizacija ne poziva na masovna oupljanja zbog opasnosti od korona virusa.

Medju nekoliko hiljada okupljenih ima i levičara i desničara a čule su se i nacionalističke presme kao što je Skupte se skupte četinici.

U Novom Sadu protestni skup zbog najavljenih mera

Nekoliko desetina gradjana Novog Sada protestovalo je večeras u centru gradNekoliko desetina gradjana Novog Sada protestovalo je večeras u centru grada nakon najave uvodjenja vanrednog stanja u Beogradu, a možda i u drugim gradovima Srbije.

Gradjani su se okupili na Trgu Republike nakon poziva na društvenim mrežama protestno okupili.

Prošetali su do Trga slobode gde su se neko vreme zadržali ispred gradske kuće, a potom je nekolicina njih otišla do Skupštine grada gde su izlepili nalepnice na kojima piše „leči se“.

Potom su otišli i do prostorija Srpske napredne stranke u centru grada i takodje izlepili nalepnice preko plakata predsednika stranke Aleksandra Vučića i gradonačelnika Miloša Vučevića.

Skup je počeo u 21 čas, nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je te mere najavio.

Za sutra u 18 sati najavljen je novi protest u Novom Sadu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)