U trendu

Komandant Kfor-a : Rešenja za barikade se moraju tražiti kroz dijalog

Komandant medjunarodnih mirovnih snaga na Kosovu (KFOR) general Andjelo Mikele Ristuči izjavio je danas da KFOR podržava dijalog radi postizanja sporazuma o ublažavanju napetosti na severu Kosova i da se rešenja moraju tražiti kroz dijalog.

U pisanom odgovoru za prištinsku televiziju RTV 21, Ristuči je rekao da je KFOR u „bliskom“ kontaktu sa svima koji su uključeni u proces dijaloga.

Poručio je da je važno da sve strane izbegavaju retoriku ili akciju koja bi mogla da izazove tenzije i eskalaciju situacije i podvukao da KFOR očekuje od svih aktera da se „uzdrže“ od provokativnih demonstracija sile i traže najbolje rešenje za garantovanje mira i bezbednosti za sve zajednice.

Komandant KFOR-a je rekao da je KFOR poslednjih meseci povećao prisustvo i pojačao patrole i da je u stanju pripravnosti potpuno sposoban da ispuni mandat prema Rezoluciji 1244 iz 1999. godine za sve zajednice na Kosovu.

Barikade koje su Srbi postavili na najmanje 14 lokacija na severu Kosova posle hapšenja bivšeg pripadnika Kosovske policije Dejana Pantića danas su ušle u 18. dan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar