najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Konsultacije sa DS, DSS, DJB i SRS u ponedeljak

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je predstavnike izbornih lista koje su dobile mandate u parlamentu na konsultacije u vezi sa formiranjem nove Vlade Srbije, potvrdjeno je agenciji Beta u više stranka.

Konsultacije su zakazane za ponedeljak.

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić rekla je agenciji Beta da je koalicija DSS-Dveri dobila poziv i da će na konsultacije sa predsednikom ići u ponedeljak u 12.30.

Ona je kazala da će listu DSS-Dveri predstavljati ona, budući poslanik Miladin Ševarlić i predsednik Dveri Boško Obradović.

Sanda Rašković Ivić je kazala da će sa predsednikom razgovarati o strateškom usmerenju države, odnosno o Ustavu, raspisivanju referenduma za članstvo u NATO i Evropskoj uniji, vojnoj neutralnosti, kao i da će jedna od tema biti Kosovo.

“Jasno je da postoji većina, mi se na to nećemo osvrtati mnogo, ali ćemo predsedniku reći neke stvari koje moraju da budu kazane jer su značajne za funkcionisanje i usmerenje države”, rekla je Sanda Rašković Ivić, čija lista je osvojila 13 mandata u parlamentu.

U Demokratskoj stranci (DS) agenciji Beta je potvrdjeno da će konsultacije sa predsednikom biti održane u ponedeljak u 11.00. DS je na izborima 24. aprila osvojila 16 mandata.

Pokret Dveri je saopštio da su i oni dobili poziv za konsultacije. Oni na konsultacije idu kao predstavnici liste DSS-Dveri.

U Pokretu “Dosta je bilo” Saše Radulovića kazali su da je poziv stigao juče, da će na razgovor sa Nikolićem ići predsednik pokreta Radulović, potpredsednici Dušan Pavlović i Aleksandar Stevanović, kao i Jasmina Nikolić.

Stevanović je kazao da je sastanak sa predsednikom Nikolićem zakazan za ponedeljak u 11.30.

“Ne očekujemo ništa posebno, evidentno je da ne možemo da imamo većinu. Biće to jedan kurtuozan razgovor”, rekao je Stevanović za agenciju Beta.

“Dosta je bilo” ima 16 poslaničkih mesta u Skupštini Srbije.

Poziv je dobila i Srpska radikalna stranka (SRS), koja će konsultacije sa predsednikom Srbije imati u ponedeljak u 10.30. Radikale će na sastanku predstavljati potpredsednik stranke Nemanja Šarović i generalna sekretarka Nataša Jovanović. Radikali imaju 22 poslanička mandata.

Predsednik Nikolić održao je juče konsultacije sa liderom Sprske napredne stranke Aleksandrom Vučićem. SNS je osvojila najveći broj poslaničkih mandata, 131.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike