U trendu

Kosović (Oslobodjenje): Vučić po običaju izbegava odgovore i obmanjuje javnost

Generalni sekretar pokreta „Oslobodjenje“ Nikola Kosović rekao je danas o skupštinskom izlaganju predsednika Srbije Aleksandra Vučića o statusu dijaloga sa Prištinom, da su, „po običaju, izbegavani odgovori i obmanjivana javnost“, saopšteno je iz ovog pokreta.

Kosović je podsetio da je pre deset dana pokret Oslobodjenje zahtevao od Kancelarije za Kosovo i Metohiju da objavi svih 48 sporazuma koji su potpisani sa Prištinom.

„Odgovor je stigao od Vučića, koji je opet slagao, navodeći da je sve objavljeno na sajtu Kancelarije. Tamo je objavljeno tek oko polovine potpisanih dokumenata. Šta se krije u ostalima“, upitao je Kosović.

On je dodao da je „slična situacija vidjena i prošle godine, kada je energetski sistem na severu Kosmeta predat u ruke Albancima“.

„Vučić je tada održao konsultacije u Beogradu i svečano obećao da će se obratiti javnosti sa svim detaljima u roku od 72 sata. Od tada je prošlo više od šest meseci, a javnost nije dobila nikakve odgovore. To je postao Vučićev manir“, ocenio je Kosović.

Iz pokreta Oslobodjenje kritikovali su i susret lidera nekoliko opozicionih partija sa Vučićem, na kojem je razgovarano o Kosovu i Metohiji.

„Te navodno patriotske partije su tokom sastanka ćutale i po pitanju energetike, i po pitanju sporazuma sa takozvanim Kosovom. U čemu se tačno ogleda njihova patriotska politika i njihovo opoziciono delovanje, ako po najvažnijem nacionalnom pitanju ne smeju ništa da kažu Vučiću“, rekao je Kosović.

Na sastanku Vučića sa opozicionim stranakama koje učestvuju u dijalogu sa vlasti o poboljšanju izbornih uslova, bez posredovanja EU, bili su lideri Demokratske stranke Srbije, pokreta Dosta je bilo, Zavetnika, Zdrave Srbije i Dveri.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.