U trendu

Kosovska policija: Suspendovana četiri policajca zbog sumnje da su umešana u ranjavanje Srbina

Kosovska policija saopštila je danas da je suspendovala četvoricu policajaca jer su bili umešani u ranjavanje Srbina kod Leposavića, a što nisu prijavili nadležnima u policiji.

„Na osnovu dostavljenih informacija i dokaza, protiv policajca su preduzete mere suspenzije, pošto nije prijavio slučaj i svoju umešanost u njega, zbog čega je policija izdala saopštenje da njeni pripadnici nisu umešani u razmenu vatre. Mere suspenzije su preduzete i protiv još tri zvaničnika koja su moguće umešana u slučaj“, navodi se u saopštenju.

Policija u saoštenju navodi da ju u skladu sa zakonskim procedurama, obavestila Policijski inspektorat Kosova i nadležno tužilaštvo radi daljeg krivičnog postupka.

„Policija Kosova će nastaviti da obavlja službene dužnosti u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, obaveštavaće javnost na pravičan i nepristrasan način, bez obzira na to ko je uključen u slučaj i pod kojim okolnostima i neće postupati drugačije, sem u skladu sa zakonima“, dodaje se u saopštenju.

Naveli su da će blisko sarađivati sa inspektoratom i tužilaštvom, kako bi se utvrdila eventualna odgovornost policajaca koji se ne pridržavaju i postupaju po najvišim etičkim i profesionalnim standardima.

Jutros u dnevnom izveštaju o bezbednosno interesantnim događajima na Kosovu, policija je informisala da je sinoć iz vatrenog oružja ranjena jedna osoba, ali su negirali da su u slučaj umešani njihovi pripadnici i da nastavljaju istragu.

Srpska lista osudila je pokušaj ubistva Srbina Milana Jovanovića od strane, kako su naveli, „Kurtijevih specijalaca“ na Bistričkom mostu, na putu Kosovska Mitrovica – Leposavić i zatražila najhitnije povlačenje svih specijalnih jedinica koje su „nelegalno prisutne na severu Kosova“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar