Kosovski vojnici koristiće američku opremu

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači kaže da će kosovski vojnici koristiti opremu američke proizvodnje.

„Misija i novi mandat ’kosovskih bezbednosnih snaga‘ usvojeni su u punoj koordinaciji sa SAD. Oprema koju će koristiti vojska biće američka, a i obuka ’vojske Kosova‘ biće po američkim standardima“, napisao je Tači na svom profilu na Fejsbuku, nakon što je posetio sedište kompanije „Boing“, prenosi RTK na srpskom jeziku.

On je dodao da je u „najvećoj svetskoj kompaniji“ video njena dostignuća i razgovarao o mogućnostima saradnje u razvoju kosovskih bezbednosnih snaga i opštem povećanju kapaciteta „odbrane Kosova“.

„Čak i u ’Boingu‘ sam sreo prijatelje Kosova koji su radili i služili u našoj zemlji“, tvrdi Tači.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    MOJ predlog: ######## UA ## ua CENZURA KRSTARICE ################# kombi->zombi! # U EVENTUALNI SPORAZUM SA KOSOVOM I METOHOJOM : 1. OBAVEZNO KATASTARSKI VRATITI IMANJA CRKVE U VLASNIŠTVO CRKVE, ODNOSNO VERSKIH ZAJEDNICA , SA STANJEM PRE II SVETSKOG RATA. ############################################ 2. ISTO TAKO KATADSTARSKI VRATITI I IMANJA NARODA , KOJI JE ŽIVEO -PRE II SV RATA DRŽAVA SRBIJA DA OBEZBEDI NOVAC , UZ POMOČ SRBA IZ DIJASPORE ZA OSTVARIVANJE REALIZACIJE PREDLOGA ####################################################################### 3. DA SRBIJA SA KOSOVOM I METOHIJOM OSTANE ZAJEDNO ,MODUS KIM LABAVE POKRAJINE, SA NEUTRALNOM POLITIKOM ####################################################### KO DOBRONAMERNI LAIK , ŽELIM REŠENJE SRBIJI I SVIM NARODIMA U ZEMLJAMA SA SRPSKIM NARODOM DA ŽIVIMO MIRNO I DOBRO , KAO NEKADA, PRE TITA , KADA SU BEOGRAD I SRBIJA BILI ŽELJENO STECIŠTE ŽIVOTA I NAPRETKA I ZA SRBE I ZA BIZNISMDENE UZ POŠTOVANJE SRPSKOGA DOMAČINA ….

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike