Kostić (SANU): Talas optužbi zbog nečega što uopšte nisam rekao

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić kazao je da u svom intervjuu za Njuzmaks Adriju nije eksplicitno pominjao ni jedno ime i da se protiv njega ponovo pokreće talas „optužbi i neistina“ zbog nečega što nije rekao.

Kostić navodi da se njegove reči mogu jednostavno proveriti ako se sasluša emisija u kojoj je gostovao, prenose beogradski mediji.

Predsednik pokreta „Oslobodjenje“ Mladjan Djordjević danas je ocenio da je Kostić „poveo hajku na vladiku (deizeldorfskog i nemačkog) Grigorija“ stavom da u razmatranju Kosova i Metohije „parole po kojima se Srbi osećaju herojski treba ostaviti po strani“.

„Nisam eksplicitno pomenuo ni jedno ime i zato naslovi tipa ‘Vladika Grigorije da se pusti parola’ jednostavno nisu istiniti… Štaviše, u trenutku davanja intervjua nisam imao informaciju o bilo kakvoj izjavi vladike Srpske pravoslavne crkve (SPC), niti o kome se radi, što je i sama medijska kuća potvrdila“, dodao je Kostić.

Predsednik SANU navodi da reči koje mu se pripisuju, da „Kosovo nije naše i da to treba što pre shvatiti“ koje su preneli pojedini štampani mediji takodje netačni, a da je u emisiji „insistirao na dijalogu i stavu da niko nema pravo na tapiju o istini“.

„Ne slušajte mene, saslušajte intervju, ni u jednom trenutku nisam izgovorio tako nešto. Napadaju me da sam podli protivnik režima, kao što neki opskurni manekeni patriotizma tvrde da ‘radim za (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića’… Šta je istina, verovatno samo to da sam pojedinac koji se usudio da svoje mišljenje izgovori“, ukazao je Kostić“, rekao je Kostić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.