U trendu

Kostreš: Srbija se budi, mora da pobedi politiku nasilja

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš ocenio je danas da su Srpska napredna stranka (SNS) i njen predsednik Aleksandar Vučić „suočeni sa licem Srbije koje su mislili da su sklonili“, a da je Srbija, zahvaljujući ljudima na ulici, pokazala da je „zrelo društvo svesno problema“.

On je pozvao sve članove i simpatizere LSV da nastave sa učešćem u građanskim protestima protiv nasilja u društvu, istakavši da Srbija nije Zadruga i da neće da joj „deca žive iščekujući šamar“.

„Srbija nije Olivera Zekić koja cinično okreće glavu. Srbija uspravna gleda Vučića i SNS u oči i kaže da je dosta. Srbija nije Radio televizija Srbije koja će teško oprati sramotu svoje tišine“, naveo je Kostreš.

Kostreš je ocenio da Srbija plaća visoku cenu „podržavanja politike ratova, osuđenika za ratne zločine, kriminalaca i kriminalnog taloga društva“.

„Naše društvo mora naći snagu da se odupre i pobedi politiku nasilja i mržnje. Energija postoji, Srbija se budi. Vojvođani su protiv nasilja“, poručio je Kostreš.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.