U trendu

Kovačević (Da se struka pita): Srbija je pred ekonomskim slomom, potrebna vlada eksperata

Srbija je pred ekonomskim slomom i potrebna joj je vlada najiskusnijih ljudi, eksperata, ocenio je danas predsednik Nove  stranke-Da se struka pita Vladimir Kovačević.

On je u saopštenju naveo da su upozoravajući podaci da u narednih osam meseci država treba da vrati ili reprogramira 6,6 milijardi evra glavnica kredita i kamata i da je medjugodišnja inflacija premašila 12,8 odsto.

„Upozoreni smo izjavom predsednika države Srbije da ćemo biti pod energetskim sankcijama Rusije od 1. novembra, a gas koji smo kupili, sa najvećim poverenjem, smestili smo na mađarskoj teritoriji i očekujemo njegovu nesmetanu dostupnost tokom zime“, istakao je Kovačević.

Dodao je da „zbog energetske devastacije trpimo štetu više desetina miliona evra dnevno jer kupujemo struju po ceni od 500 evra po megavat-času“ i da su najavljeni štrajkovi poljoprivrednika, prosvetara i drugih zaposlenih.

„Da smo najperspektivnija ekonomija i politika regiona, režim nas uporno ubeđuje više od jedne decenije. Politika i ekonomija su maraton u kojem se međurezultati ne beleže“, naveo je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.