U trendu

Kovačević: Inflacija je znatno veća od povećanja minimalca

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da najavljena minimalna zarada od 35.000 dinara nije dovoljna da pokrije sve veće povećanje cena hrane, roba i usluga i da se prošle godine za manje novca moglo kupiti znatno više.

„Jedini način prevazilaženja sve većih nadolazećih ekonomskih problema je ulaganje u domaću industriju kojom rukovode domaći preduzetnici, kao i unapredjenje njene tehnološke operativnosti, što je i sastavni deo ekonomskog programa Narodne stranke“, rekao je Kovačević.

Kovačević je objasnio da u Srbiji cene rastu i zato što na otvorenom svetskom tržištu naglo poskupljuju industrijska dobra i sirovine.

„Pošto je Srbiji duboko obolela privreda, jer više od 50 odsto prihoda u budžet dolazi od naplate carina i PDV-a iz uvoza, gradjane Srbije očekuju teški dani, pošto je inflacija u zamahu“, rekao je on.

Kovačević je dodao da su kontejnerski prevoz industrijskih sirovina i roba iz Azije poskupeli 6,5 puta i iznose izmedju 13.000 evra i 16.000 po kontejneru, a čekanje na isporuku produžilo se sa 45 dana na 100 dana i duže.

„To će u naredna dva meseca dodatno opteretiti sve cene dobara“, zaključio je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.