U trendu

Kovačević (Narodna stranka): Država ugrožava likvidnost privatnih firmi

Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević izjavio je da je „država ugrozila likvidnost“ velikog broja firmi jer je obustavila obavezu da im budu plaćene usluge i robe isporučene pre proglašenja vanrednog stanja.

„Država uveliko ometa privredu tako što javni sektor ne plaća preuzete obaveze. Ne može se istovremeno predstavljati paket pomoći ekonomskih mera privredi i odmagati toj istoj privredi neplaćanjem obaveza. Poslodavci se bore da očuvaju poslove i radna mesta svojih zaposlenih, a osnovi uslov za to je da naplate svoju robu i pružene usluge“, rekao je Kovačević.

Kako je saopštila Narodna stranka, Kovačević je upitao da li je Vlada Srbije izdala zvaničnu instrukciju da javni sektor ne plaća robu i usluge privrednicima i podsetio da je to pitanje uputila i Unija poslodavaca Srbije.

„Pozivam vladu da hitno obrati pažnju na ovaj poguban nemar i podsećam da je Zakon o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama obavezujuć za sve“, rekao je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.