Kovačević (Narodna stranka): Mora biti javno sve u vezi sa nabavkom vakcina i zdravljem gradjana

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević pozvao je danas Vladu Srbije da gradjanima saopšti sve podatke o nabavci vakcina, jer sve što je vezano za zdravlje nacije ne sme biti tajna i jer se vakcine kupuju novcem gradjana.

„Nije dovoljno da se narodu pokaže da neki predstavnik vlasti prima vakcinu pred kamerama, nego svi podaci moraju biti javni, kako bi svima bilo jasno koju će vakcinu primiti i kako bi bila otklonjena svaka sumnja na korupciju“, rekao je Kovačević.

Kovačević, koji je i predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo, podsetio je da su zbog netransparentne nabavke vakcina protiv svinjskog gripa pre više od 10 godina pokrenuti krivični postupci, a država je „nuspojave osetila u svojoj kasi“.

„Odbor za privredu i preduzetništvo okuplja ljude koji su godinama poslodavci i imaju stotine radnika. U njihovo ime i u ime ljudi koje zapošljavaju, pitamo odakle ljudima na vlasti, koji se u životu nisu bavili ničim osim politike, pravo da kupovinu vakcina narodnim novcem proglase strogo poverljivom tajnom“, pitao je on.

Kovačević je rekao da države u regionu ne kriju od svojih gradjana podatke o vakcinama i naveo primer Hrvatske, gde je vlast saopštila koliko će vakcina nabaviti i naveo da nije krila detalje nabavke.

„Vlast koja će u Srbiji doći posle budućih, nadamo se slobodnih izbora detaljno će analizirati sve ugovore koje je režim Srpske napredne stranke sklapao i biće procesuirani po zakonu svi koji su se ogrešili o narodni novac i imovinu“, zaključio je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.