U trendu

Kovačević (Narodna stranka): Smena direktora Ateljea 212 izvršena u potaji, kao u vreme UDBE

 Potpredsednik Narodne stranke i dramski pisac Siniša Kovačević ocenio je danas da je smena dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora beogradskog Ateljea 212 Branimira Brstine izvršena „kao u stara dobra udbaška vremena, preko noći i leta, u vremenu u kojem glumci nisu u svojoj kući“.

Kovačević je u pisanoj izjavi ocenio da „pored televizija, jedno po jedno beogradsko i srpsko pozorište pada u ruke naprednjačkih neznalica“.

„U stolicu, u kojoj su nekad sedeli Mira Trailović, Muci Draškić, seo je gotovo anonimni partijski apartčik Novica Antić, kome je pored prevodjenja sa ruskog jezika, jedina kvalifikacija članstvu u stranci na vlasti“, naveo je Kovačević a prenela Narodna stranka.

On je ocenio da je „pored arhitektonske devastacije prestonice, sada na redu i personalna“.

„Valjda će glumci Ateljea 212 koji svoj posao obavljaju na sceni na kojoj su nekad stajali Zoran Radmilović, Bata Stojković, Drgana Nikolić, Mira Banjac, Ružica Sokić… znati da odbrane profesionalno dostojanstvo a time i dostojanstvo svih nas“, dodao je Kovačević.

Po nezvaničnim saznanjima televizije N1, za novog v.d. direktora Ateljea 212 izabran je državni sekretar u Ministarstvu kulture Novica Antić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.