Kovačević (Narodna stranka): Uvodjenje onlajn fiskalnih kasa je nastavak poreske represije

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da je uvodjenje onlajn fiskalnih kasa „nastavak poreske represije nad već iznemoglim preduzetnicima“, jer subvencije koje su za tu namenu planirane u budžetu pokrivaju tek 10 odsto vrednosti novih aparata koji će biti obavezni.

„U Srbiji ima 185.000 fiskalnih kasa, a subvencije za onlajn kase u budžetu iznose oko tri milijarde dinara, dok je ukupan trošak više od 1.200 evra po svakom kompletu“, rekao je Kovačević, koji je i predsednik Odbora za privredu i preduzetnišvo Narodne stranke.

Kovačević je upitao „kojoj od povlašćenih firmi“ će država dodeliti taj posao vredan više desetina milijardi dinara.

„Država planira da rešava fiskalne probleme budžeta oporezivanjem frilensera i dodatnim oporezivanjem domaćih privatnih firmi, kao i povećanom naplatom poreza onlajn fiskalnim kasama od restorana, hotela frizerskih salona, prodavnica, kafića…“, rekao je Kovačević.

Kovačević je naveo da se Narodna stranka oštro protivi takvim merama.

„Zahtevamo od nadležnih da prestanu sa subvencijama stranim kompanijama, kao i sa populizmom i rasipništvom. Neizdrživa su dodatna poreska opterećenja za domaća preduzeća i neprihvatljiva su kreditna zaduživanja države na račun budućih generacija“, zaključio je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.