U trendu

Kovačević (Nova -Da se struka pita): Nedimović odgovoran za stanje u poljoprivredi

Lider Nove – Da se struka pita (Nova – D2SP) Vladimir Kovačević ocenio je danas da bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović snosi odgovornost zbog stanja u toj oblasti i zatražio da Nedimovićev rad osudi aktuelna ministarka Jelena Tanasković.

On je pitao ministarku Tanasković, kako je naveo, kao kadar kontinuiteta vladavine Srpske napredne stranke, kako je došlo do kašnjenja u isplati subvencija poljoprivrednicima od 15 milijardi dinara?

Napomenuo je, u saopštenju, da Tansković, „sada u javnosti isplatu predstavlja kao čin zalaganja i domaćinskog pristupa u viđenju agrarne politike“.

On je njenog prethodnika nazvao „najvećom štetočina koja je ikada bila na čelu Ministarstva poljoprivrede“, te ga optužio „da je stočni fond prepolovljen i da je najmanji od kada se meri“.

Kovačević je, zbog toga, zatražio od Tanasković da javno osudi rad Nedimovića, jer će, kako je naveo, njeni napori da popravi stvari imati kredibilitet.

Ukazao je i da ostaje da se vidi „koliko li će državu koštati poigravanje sa agrarom i neznanje“.

„Još jednom ističemo, uvoz prasadi je interventna mera koja podilazi trenutnom stanju, a prava je uvoz nazimica i krmača koje su prinudno seljaci poklali“, kazao je Kovačević.

Dodao je da će, što se tiče krupne stoke,“ oporavak biti težak i dug“, jer, kako je naveo,  jedna junica da bi postala mlečna krava traži bar dve godine brige i čekanja.

„Toliko je neophodno da bi se u ovoj oblasti osetio prvi oporavak“, rekao je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar