U trendu

KPS obavestila srpsku policiju da će oduzimati tablice sa oznakama sa severa Kosova

Kosovska policijska služba (KPS) obavestila je srpsku policiju da će tablice vozila sa oznakama sa severa Kosova biti oduzimane, javila je Radio televizija Srbije (RTS).

Takodje je KPS navela da će vozila koja imaju tablice sa oznakama iz centralne Srbije morati da uzimaju probne oznake i da plaćaju osiguranje.

Oko 20 vozila specijalne kosovske jednice, od čega više od 10 blindiranih, jutros je rasporedjeno na prelazima Jarinje i Brnjak.

Jedinice Rosu na prelazima Jarinje i Brnjak sa blindiranim vozilima

Pripadnici specijalne jedinice Rosu rasporedjeni su jutros na dva prelaza na severu Kosova, Jarinje i Brnjak, sa oko 20 vozila, od toga više od 10 blindiranih, javio je Kosovo onlajn.

Još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na magistralnom putu Leposavić – Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska.

Pripadnici Kosovske policije su juče i u noći izmedju subote i nedelje na Jarinje dopremili desetak montažnih kontejnera, što je izazvalo zabrinutost Srba na severu Kosova.

Kako je ranije saopšteno iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Priština planira da počne da skida srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i da ih zamenjuju svojim.

Simić (Srpska lista) potvrdio da su jedinice ROSU na prelazima Jarinje i Brnjak

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je danas da je na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje rasporedjeno više od 20 vozila specijalnih jedinica kosovske policije.

On je za TV Pink kazao da su na tim prelazima rasporedjena većinom blindirana vozila, kao i da pripadnici jedinice ROSU nose „duge cevi“.

„Gradjani na severu Kosova su uznemireni ovom demonstracijom sile. Predsedništvo Srpske liste je jutros zasedalo i pozvalo gradjane da ne nasedaju na provokacije jer Priština želi destabilizaciju prilika“, kazao je Simić.

Navodeći da je akcija povezana sa temom registarskih oznaka, potpredsednik Srpske liste je ocenio da je namera prištinskih vlasti da Srbima na Kosovu i Metohiji onemogući slobodu kretanja.

„Ovo je brutalno kršenje Briselskog sporazuma, ali se nadam da će naći političko rešenje“, kazao je Simić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.