Krasnići: Očekujemo saglasnost o datumu nastavka konstitutivne sednice

Potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići izjavio je danas da očekuje da se na sutrašnjem konsultacijama predstavnika političkih stranaka sa predsedavajućim konstitutivne sednice parlamenta Kosova Ademom Mikulovcijem postigne saglasnost o datumu nastavka konstitutivne sednice.

„Mi se nadamo da ćemo uz dogovor na konsultativnom sastanku odrediti datum nastavka sednice“, kazao je Krasnići za prištinske medije.

Mikulovci je prethodno odbijao da održava konsultacije o nastavku sednice, ali je juče, posle četvrtog neuspešnog nastavka sednice, uprkos protivljenju pokreta Samoopredeljenje, čiji je poslanik za sutra sazvao konsultacije predstavnika političkih partija koje su deo Skupštine Kosova.

Na sutrašnjim konsultacijama neće učestvovati predstavnici Samoopredeljenja, dok su predstavnici koalicije okupljene oko Demokratskog saveza Kosova, prema izjavi šefa poslaničke grupe Avdulaha Hotija, najavili dolazak na sastanak.

Koalicija okupljena oko DPK je u četiri navrata odbila da učestvuje na sastancima koje je, kako su tvrdili, u suprotnosti sa poslovnikom o radu Skupštine, zakazivao predsedavajući Mikulovci.

Inače jedino pobedničkoj koaliciji oko DPK, prema Ustavu i odluci Ustavnog suda iz 2014 godine pripada pravo da predlažu predsednika Skupštine Kosova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.