U trendu

KRIK objavio podatke o imovini i poslovima predsedničkih kandidata

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK objavila je danas bazu podataka o imovini predsedničkih kandidata, s kim su poslovali i da li su prekršajno ili krivično kažnjavani.

Prema sakupljenim podacima, najvredniju imovinu poseduju sadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica. Vlasnici su više stanova u Beogradu i zemlje koji ukupno vrede 1,2 miliona evra.

Drugi na listi je Vuk Jeremić, a iako nema imovinu na svoje ime, stanovi, kuće i zemljište koje poseduju njegove supruga i majka vredni su više od 750.000 evra.

Na poslednjem mestu po vrednosti nekretnina nalazi se predsednički kandidat Luka Maksimović čija uža porodica poseduje imovinu vrednu oko 65.000 evra.

KRIK-ova baza pokazuje da su predsednički kandidati sklapali različite poslove, a jedan od njih osnovao je i ofšor kompaniju.

U bazi KRIK-a se mogu pročitati i detalji o saobraćajnim prekršajima, krivičnim i drugim postupcima i otkriti koji kandidati za predsednika su bili u vezi sa članovima kriminalnog miljea.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.