U trendu

Krivične prijave Pokreta Dosta je bilo zbog izborne kradje u Sjenici i Novom Pazaru

Pokret „Dosta je bilo“ saopštio je danas da je Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru podneo krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe zbog zloupotrebe prava na glasanje i falsifikovanje isprava na jednom biračkom mestu u tom gradu i na tri biračka mesta u Sjenici na predsedničkim izborima 2. aprila.

Kako je naveo taj pokret, na tim mestima masovno je ubeleženo da su glasali gradjani koji tog dana nisu bili u Srbiji.

„Pokret Dosta je bilo ima dokaze da je zloupotrebljen glas i falsifikovan potpis za više od 20 gradjana, za koje se znalo da ne mogu da glasaju, a osnovano sumnjamo da je zloupotreba bila znatno masovnija“, navodi se u saopštenju.

U prijavi se tužilaštvu predlaže da preko Republičke izborne komisije izvrši uvid u birački spisak sa tog mesta i utvrdi da li je označeno da su glasali gradjani za koje taj pokret ima podatke da nisu bili u zemlji, da sasluša sve gradjane čije je glasačko pravo zloupotrebljeno i čija imena je taj pokret dostavio, da sasluša sve članove tih biračih odbora i proveri kompletan birački materijal iz Sjenice i Novog Pazara.

„Legitimnost cele države i društva dovedeni su u pitanje jer se zasnivaju na fer i korektnim izborima, a izbori sprovedeni 2. aprila kao i uslovi u kojima se odvijala predizborna kampanja bili su sve samo ne korektni i zakoniti“, dodaje se u saopštenju.

Krivičnu prijavu je podneo lider tog pokreta Saša Radulović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.