U trendu

Krstonošić (DS): Vučević ruši ustavni poredak, časno bi bilo da je potpisao ostavku

Predsednik novosadskog odbora Demokratske stranke (DS) Veljko Krstonošić izjavio je danas da Miloš Vučević ima i političku i moralnu obavezu da potpiše svoju ostavku na položaj gradonačelnika Novog Sada pošto je potpisao „naručenu krivičnu prijavu“ protiv svog partijskog šefa i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Krstonošić je podsetio da je to drugi put da Vučević pruža takvu „uslugu“ Vučiću i ocenio da novosadski gradonačelnik svojim „nepojmljivim poltronstvom ne sramoti samo sebe i svoju porodicu, već i čitav Novi Sad“.

„Istovremeno, Vučević čini krivično delo jer podnosi prijavu protiv čoveka za koga sam tvrdi da nije prekršio zakon“, naveo je Krstonošić u saopštenju.

Dodao je da je jasno svima da Vučevićeva prijava protiv Vučića nema za cilj da se utvrdi istina o njegovoj umešanosti u organizovani kriminal i vezama sa uhapšenim Veljkom Belivukom, već da se ta istina sakrije.

„Prijava se podnosi u svrhu najprizemnije političke propagande, ali nesumnjivo predstavlja akt rušenja ustavnog poretka zemlje i sudske grane vlasti. Zbog toga ta prijava nije sprdnja, već svojevrstan državni udar zbog kojeg Vučević mora da odgovara“, ocenio je Krstonošić.

Ocenio je i da u istoriji Novog Sada na mestu gradonačelnika nije bio čovek „sa manje ličnog dostojanstva i integriteta“ od Miloša Vučevića.

„Zato bi i za njega i za Novi Sad bilo najbolje da je umesto naručene krivične prijave protiv Vučića potpisao svoju ostavku na mesto gradonačelnika Novog Sada. Izgubio bi vlast i sve privilegije koje nezasluženo uživa već devet godina, ali bi sačuvao obraz i sebi i gradu“, kazao je Krstonošić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar