U trendu

Kurti i Eskobar razgovarali u Prištini o sutrašnjem sastanku u Ohridu

Kosovski premijer Aljbin Kurti i specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar razgovarali su danas u Prištini o subotnjem sastanku u Ohridu u okviru dijaloga Srbije i Kosova uz posredstvo EU.

Dan uoči sastanka Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ohridu, u čijem će fokusu biti finalizacija Aneksa o primeni Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, Kurti je zahvalio na posvećenosti SAD i Eskobara i doprinosu dijalogu Prištine i Beograda, saopštila je Vlada Kosova.

Vlada u Prištini je navela da je predlog EU „prihvaćen od Kosova kao dobra osnova i čvrsta platforma za napredovanje ka punoj normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, sa uzajamnim priznanjem u središtu“.

„Posvećena, konstruktivna i kreativna, delegacija kosovske vlade putuje u Ohrid sa dobrom voljom i dobrim namerama“, navodi se u saopštenju.

Tokom dvodnevne posete Prištini Eskobar se sastao i sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani, predsednikom parlamenta Gljaukom Konjufcom i liderima opozicionih stranaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.