U trendu

Kurti na sastanku s Dendijasom tražio punu primenu sporazuma iz Ohrida

Premijer Kosova, Aljbin Kurti, tokom današnjeg sastanka s ministrom spoljnih poslova Grčke, Nikosom Dendijasom, tražio je punu primenu, bez odlaganja i bez uslova, Ohridskog sporazuma sa Srbijom, postignutog 18. marta, saopšteno je u Prištini.

Kurti se s Dendijasom sastao drugog dana Ekonomskog foruma u ​​Delfima, u Grčkoj.

Razgovarali su o najnovijim dešavanjima i očekivanjima od sastanka na visokom nivou 2. maja u Briselu, gde bi Kurti trebalo da se sastane s predsednikom Srbije, Aleksandrm Vučićem.

„Tokom sastanka razgovarali su i o najnovijim dešavanjima u zemlji (na Kosovu), rezultatima i značaju održavanja izbora u četiri severne opštine Kosova prošle nedelje, potrebi pune i bezuslovne, bez odlaganja, primene Osnovnog sporazuma i Aneksa za implementaciju i o očekivanjima od političkog sastanka na visokom nivou 2. maja u Briselu, uz posredovanje Evropske unije“, rečeno je u saopštenju.

Kurti i Dendijas su razgovarali i o načinima na koje se mogu dalje unaprediti odnosi Kosova i Grčke, povećati trgovinska razmena i investicije.

Sastanak Kurtija s Dendijasom je deseti za dve godine. Prošlog meseca grčki ministar je posetio Kosovo.To je bila njegova šesta zvanična poseta Kosovu.

Uprkos značajnom povećanju saradnje, Grčka i dalje ne priznaje Kosovo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.